Melyik szín, a boldogság színe?
Nagyon sokan erre a kérdésre ösztönösen válaszolnak: a boldogság színe a rózsaszín. Én is meglepődtem amikor egy kísérlet eredménye más választ adott, magam sem így gondoltam eddig, erre a színre.
Nézzük a kísérlet eredményét:
Kísérletben önkéntesek vettek részt. Az önkéntesek feladata borzasztóan egyszerű volt: az aktuális lelkiállapotukhoz válasszanak egy színt. Azok az emberek, akik boldognak mondták magukat, többségében a SÁRGA színt választották.

Ideális választás

“Boldogság” fülbevaló

Ezáltal megdőlni látszik a boldogság szinonimájaként használt rózsaszínhez kapcsolt teória: „rózsaszínben látom a világot”.
A sárga egy igen dinamikus, meleg szín, azt is állítják, hogy az intelligencia színe! Tudósok és feng shui szakértők szerint a sárga a depresszió ellen a legideálisabb szín. Dekorációként ez a szín a sikert és az életörömöt szimbolizálja, azonban ha valakinek pörgős munkája van, a hálószobáját ne ezzel a színnel vesse ki, mivel a sárga szín ébren tartja az agyat, ezzel az alvásunkat megakadályozza.
Tökéletes választás számodra akkor, ha energiára van szükséged, hiszen a sárga szín feltölt, energetizál, segít könnyen felkelni. Az is jó hír, hogy segít a koncentráltságban, ugyanakkor a kíváncsiságot is stimulálja.
A sárga lélektani ereje:
Pozitív tulajdonságok: vidám, reményteli, aktív, felszabadult
Negatív tulajdonságok: meggondolatlan, viharos
Ha rossz kedved van válaszd a sárga színt, felvidít, mosolyt varázsol a szürke hétköznapokon is.
A sárga ideális színpárja a lila, de a kék és a zöld is rendkívül előnyös párosítás. A legmenőbb, legelegánsabb ugyanakkor a drámai összhatást, a fekete szín kombinációjával érhetjük el.
Valamennyi szín közül a sárgát tölti meg leginkább a fény. Az aranysárga megfoghatatlanul ragyog átlátszatlan könnyű tiszta lendület. A festők szívesen használták az aranyat, és ha belegondolunk a szentek arany glóriája a megvilágosodásuk jelképe volt.

Kattints a fotóra, ahol a sárga fülbevalót találod!

Azt szoktuk mondani: „most világosodott meg előttem a dolog” ezzel azt akarjuk kifejezni hogy amit eddig nem értettünk most már értjük, így hát a sárgához a leginkább fényteli színhez, szimbolikusan az értelem és a tudás fogalma társul.
A narancssárga pozitív tulajdonsága: vidám, lelkes, barátkozó és felszabadult. Ha meleg tavaszi vagy ősz típushoz tartozol, akkor bátran viseld ezt a színt. Ez a meleg szín agresszivitás nélkül hívja fel magára a figyelmet, és egyben nyugtató hatással bír. A narancsszín szívet melengető, étvágygerjesztő, jótékonyan hat az emésztési zavarokra. A narancssárga a kommunikáció színe, elősegíti a kommunikációt a párok között is. Színpárja a kék, amely szintén nyugtató hatású. A narancssárga szín igen vidám, pozitív hangulatú szín, szinte csak jótékony hatása van.
A sárga szín szimbóluma világszerte: intellektus, ismeret, fény
Nyugaton: fényessége, bölcsesség, igazság, ragyogás, akarat, tudás, világosság, erő, melegség, közelség, lendület,
Keleten: hatalom, siker, gazdagság (arany),
Kínában: születés, egészség, kommunikáció, eszmecsere, elismerés, spiritualitás, tiszteletadás, dicsőség, bölcsesség, türelem, tolerancia
Egyiptomban: öröm, virágzás, gyász
Japánban: kegyelem, nemesség
Narancssárga szimbóluma világszerte: energia, életöröm
Nyugat: Nap, meleg, aktív, luxus, életöröm, büszkeség, fiatal,
Keleten: nagyon divatos, büszkeség,
India: optimizmus, szexuális indíttatás, ösztön, szenvedély, hóditási vágy

Kína: változás, mozgás
Japán: szerelem, szeretet

Utószó: minden nőnek vannak kedvenc színei. Legyen az sárga, piros, kék, fehér vagy fekete, a hozzád illő szín a te választásod, amely a Te stilusodat tükrözi.
Válassz egyedi, hozzád illő ékszert