Akkor melyik lehet a másik szín? Pontosan az, ami a vörös szín vibráló és energiától duzzadó erejének az ellenkezője, ez pedig nem más mint a zöld szín. Menjünk végig először azon a folyamaton, hogy mit is társítunk mi nők az utóbbi színhez?
Amit mindenki tud, amire mindenki ugyanúgy asszociál a zöld színnel kapcsolatban, a
• nyugalom,
• termékenység színe
• és a reményt fejezi ki
A zöld szín azonban ennél sokkal több!
– A zöld egyensúlyt és harmóniát teremt és jelent.
Sokan a vörös színhez társítják az önbizalomerősítő szerepet, azonban a zöld szín ugyanolyan hatásfokkal növeli az önbizalmat, mint a vörös.

Mikor van a legnagyobb szükséged arra, hogy zöld színnel vedd körbe magad?

Énidő

Ha úgy érzed, hogy a belső feszültségtől már szétrobbansz, ha az idegrendszered már pattanásig feszül, mindenképp keress a közeledben valami zöld színt. Ha semmit nem találsz, vegyél fel egy apró zöld színű fülbevalót, enyhén sminkeld ki magad, így kezdj el olvasni, vagy egy kávét/teát nyugodt körülmények között meginni.
Ha otthon vagy, akkor hagyd a tennivalókat és adj magadnak legalább 1 órányi relaxációs időt, vagy vegyél legalább egy forró fürdőt és gyújts meg egy zöld színű kis gyertyamécsest. A hatást 1 óra múlva garantáltan érezni fogod. Persze ennek is van még egy titka: tudatosan kapcsold ki a folyamatosan gondolkodó, kattogó gombot a fejedben és élvezd, hogy egyedül vagy, élvezd a semmittevést, engedd el a gondot. Igen! – már most reagálok is arra, hogy mit gondolsz: mintha az olyan könnyű lenne…és igazad van! nehéz a gondokat elengedni, de teremts meg a körülményeket és adj esélyt magadnak!

Miért hiszek a zöld szín erejében?

Mert a zöld maga a természet, a regeneráció és az újjászületés! Bebizonyították, hogy a zöld szín fáradság ellen is tökéletes.

Vajon milyen értelmezést társítunk még a zöld színhez pszichológiai hatásuk alapján?

A zöld színt kedvelőkre jellemző, hogy szolgálatkész, nagylelkű és őszintén és szívesen segít másoknak. A zöld színt viselő és a zöld színt kedvelő nőkre jellemző, hogy kiemelkedő az érdeklődésük a testi-lelki gyógyítás iránt. Empatikus, főleg azokra az emberekre figyel, akiknek támaszra van szüksége, hozzájuk maximális odafigyeléssel fordul. Mint említettem a zöld a nyugalom színe, ez a zöld színt kedvelő nőkre oly mértékben igaz, hogy nagyon rosszul viselik és nagyon rosszul kezelik a hirtelen, váratlan fordulatokat. Úgy is fogalmazhatnék, nem tudnak a helyzettel mit kezdeni, ilyenkor előfordul, hogy rossz döntés születik részükről. Aki a zöld színt részesíti előnyben pl. az öltözékük kiválasztásánál, azokra a nőkre jellemző, hogy békés természetűek, halk szavú emberek, akik szívesen tanítanak másokat, önzetlenül törődnek másokkal.

Nyugalom, bölcsesség egy karkötőre tervezve